• Schilderijen van John Lubbers.

  John heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Hij heeft verschillende exposities op zijn naam staan, o.a. dit jaar nog in De Galerij in Steenwijk. John is lid van de kunstkring Steenwijkerland. Diverse schilderijen laten zijn interpretatie van hout en houtstronken zien. Voor hem is het boeiend om de groeilijnen te zien die je vindt in houtstronken De werking van het licht op zo’n vorm is belangrijk om de structuur en vorm zichtbaar te maken. Ook laat hij door middel van een collage een interessante manier zien om voorwerpen en kleur samen te brengen. Ook beweging geeft een beeld in de tijd (aquarel meeuwen). De omgeving waar je bent geeft inspiratie om te schilderen. (aquarel weerribben). In deze aquarel zijn collage kleur en compositie gebruikt om de sfeer in de weerribben weer te geven.


 • Expositie:"Zomer.... op Antarctica" door Daan van Maare.
  Foto's van Antarctica in de zomer......Pinquins, zeehonden, zeeluipaarden, walvissen, orka's en vele vogels weten te overleven op het meest noordelijke deel van de Zuidpool.


  Staart van een bultrug walvis met op de achtergrond de Bark Europa.


 • Mammoet in Tuk's T-huis!

  De Geologie werkgroep van de natuurvereniging ‘De Noordwesthoek’ (een afdeling van de KNNV) is een vaste exposant in Tuk’s T-huis. De huidige expositie bevat restanten van de mammoet gevonden nabij Steenwijk in 1987.

  Diverse delen van de mammoet zijn goed te bewonderen. Botten, een kies en kranten artikelen uit die tijd.
  Meer informatie over de Geologiewerkgroep kunt u krijgen bij de coördinator Bert Hummel tel: (0521)589253 of via
  Werkgroep Geologie Noordwesthoek


  .

 • Het (kleine) voorlichtingscentrum van Staatsbosbeheer.


  Met foto's, een kort foto/video overzicht van de natuur op de Woldberg en de Eese, opgezette dieren en een mooi zicht op het hok van de in het theehuis wonende kerkuil. • EXPOSITIE VAN DE WERKGROEP ARCHEOLOGIE. Van Steentijd tot Steenwijk.


  Links:Een zicht op de tentoonstelling. Rechts: een pijlpunt uithet stenen tijdperk.

  Links: musketkogels (lood) gevonden in Steenwijk, daterend uit de 16e eeuw. Rechts: Steenwijk in de 18e eeuw.

  En nog veel meer... te zien in Tuk's T-huis.