• Schilderijen van Joke Baauw (Meppel).

  Joke Baauw uit Meppel heeft een passie voor schilderen.
  De beginselen heeft zij geleerd van verschillende kunstenaars en daarna heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld. Deze ontwikkeling staat niet stil. Het gebruik van kleuren heeft daarbij haar fascinatie en zij schildert graag realistisch. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur en de onderwerpen vertellen vooral over in het wild levende dieren, huisdieren en mensen.
  De laatste jaren heeft zij veel huisdieren in opdracht voor hun baasjes geschilderd. Het is ontroerend te zien hoe mensen geraakt worden door een portret van hun geliefde huisdier. Ook erg interessant vindt zij het schilderen van mensen uit verschillende culturen en de combinatie van mens en dier. Als materiaal gebruik zij meestal Acryl verf op doek, paneel of papier. Wilt u meer weten over het werk van Joke Baauw, kijk dan op www.jokebaauw.nl / info@jokebaauw.nl


  "Op het Tempelplein"
  Ronda en Kinderen in Kazachstan • Expositie:"Zomer.... op Antarctica" door Daan van Maare.
  Foto's van Antarctica in de zomer......Pinquins, zeehonden, zeeluipaarden, walvissen, orka's en vele vogels weten te overleven op het meest noordelijke deel van de Zuidpool.


  Staart van een bultrug walvis met op de achtergrond de Bark Europa.


 • Mammoet in Tuk's T-huis!

  De Geologie werkgroep van de natuurvereniging ‘De Noordwesthoek’ (een afdeling van de KNNV) is een vaste exposant in Tuk’s T-huis. De huidige expositie bevat restanten van de mammoet gevonden nabij Steenwijk in 1987.

  Diverse delen van de mammoet zijn goed te bewonderen. Botten, een kies en kranten artikelen uit die tijd.
  Meer informatie over de Geologiewerkgroep kunt u krijgen bij de coördinator Bert Hummel tel: (0521)589253 of via
  Werkgroep Geologie Noordwesthoek


  .

 • Het (kleine) voorlichtingscentrum van Staatsbosbeheer.


  Met foto's, een kort foto/video overzicht van de natuur op de Woldberg en de Eese, opgezette dieren en een mooi zicht op het hok van de in het theehuis wonende kerkuil. • EXPOSITIE VAN DE WERKGROEP ARCHEOLOGIE. Van Steentijd tot Steenwijk.


  Links:Een zicht op de tentoonstelling. Rechts: een pijlpunt uithet stenen tijdperk.

  Links: musketkogels (lood) gevonden in Steenwijk, daterend uit de 16e eeuw. Rechts: Steenwijk in de 18e eeuw.

  En nog veel meer... te zien in Tuk's T-huis.