Tuk's T-huis


Openingstijden:


In het laagseizoen (februari, maart, april, oktober, november en december) zijn wij geopend:
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

In het hoogseizoen (mei, juni, juli, augustus en september) zijn wij geopend:
Woensdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.

In januari zijn we gesloten.Tuk's Theehuis, RoseMarie Bras


Optredens:

Zaterdag middag 14 oktober
14.00-16.00 uur
Openlucht optreden
Big Band Heerenveen


Bigband Heerenveen bestaat uit 23 enthousiaste muzikanten. De twee vocalisten , verschillende blazerssecties en strakke ritme sectie zullen u muzikaal vermaken met bekende pop, soul en funknummers .Er worden onder andere nummers gespeeld van Joe Cocker, Frank Sinatra, Tina Turner , Anouk, Carole King , Earth Wind en Fire en Phil Collins.
Bigband Heerenveen staat onder leiding van dirigent Jelle Roeper

Een ieder welkom, gratis entree.

NB: Omdat het gaat om een optreden in de open lucht is het mogelijk dat we het optreden annuleren bij stevige regen- of onweersbuien!
Tuk's Theehuis:terras, speeltoestellen, zandbak, kapschuur en dieren.AGENDA ,LEZINGEN,NIEUWS en EXPOSITIES:


In het Tuks T-huis is van 1 juni tot en met 31 augustus een expositie te bewonderen met tekeningen van Klaas Klaren, over Steenwijkerland.
De 87-jarige Klaas Klaren heeft jaren met zijn gezin in Steenwijk gewoond. Zijn beide zonen groeiden hier op. Met zijn jonge gezin, maar ook in zijn werk, genoot Klaren intens van de unieke omgeving. Prachtige gebouwen en plekken prikkelden zijn creativiteit. Bij de mede door hem opgerichte Steenwijker AmateurSchilders (SAS) deed hij ervaring en vaardigheden op, die hem later goed van pas kwamen.
De tekeningen die bij de expositie te zien zijn bevatten, zoals gezegd, met name regionale onderwerpen. Het spreekt voor zich dat bekende gebouwen als de Sint-Clemens, de panden rond de markt en de kunstbunker in Paasloo niet ontbreken. Net als plekken in Giethoorn, Blokzijl en op De Eese. Ook het Tuks T-huis zelf ontbreekt niet.
Hoewel leeftijd (de 88e verjaardag nadert) en lichamelijke ongemakken het tekenen niet makkelijker maken, tekent Klaren tot op de dag van vandaag. Enkele tekeningen die op de expositie te zien zijn dateren zelfs van dit voorjaar! Klaren is trots en dankbaar dat zijn eerste expositie in én over Steenwijkerland plaatsvindt. U bent van harte welkom de expositie tijdens openingstijden bij het Tuks T-huis te bezoeken.
Zie onder tentoonstellingen. • Houtkachel in Tuk's Theehuis.
  Sinds november 2016 hebben we een houtkachel (houtvergasser met cv aansluiting) in het theehuis staan. Heerlijk om na een frisse wandeling even op te warmen.
  Via een verbinding met de CV wordt ook de vloerverwarming van warm water voorzien.

  Meer over de kachel, buffervat en CV aansluitng onder Biologisch en (wellicht) Duurzaam. • UILENBALLEN. Er wonen kerkuilen bij ons in het theehuis (zie elders). Veelal is het wel mogelijk uilenballen via ons te verkrijgen. Zo hebben onze kerkuilen een hele schoolklas van lesmateriaal voorzien, zie de link naar YouTube: Uilenballen pluizen


 • WIFI. Gratis, draadloos internet beschikbaar in en om het theehuis (buiten openingstijden uitgeschakeld)
 • VIRTUELE RONDLEIDING DOOR TUK'S THEEHUIS! Een beeld van de directe omgeving en een rondleiding door het theehuis en de nieuw gerealiseerde ruimte in de kapschuur .
  Volg de link: Virtuele tour
  Meer informatie over de kapschuur en de andere vergaderruimten zie "Meer mogelijkheden in Tuk's T-huis".


 • MOOIE RUIMTE IN DE KAPSCHUUR, OOK TE HUUR!
  Deze ruimte is te gebruiken voor vergaderingen of familie/vrienden bijeenkomsten. Zitplaatsen voor 24 mensen. In de zomer nog meer mogelijkheden met 2 grote openslaande deuren en de ernaast gelegen open ruimte. Verwarming middels hout/pelletkachel. Voor meer informatie zie de virtuele tour en het hoofdstukje "meer mogelijkheden in Tuk's T-huis" • TUK'S THEEHUIS OP YOUTUBE! volg de link:: Theehuis op YouTube
  Als u niet van de link gebruik wilt maken, kunt u de video ook vinden door op YouTube te zoeken naar "tuks theehuis"


 • LIVE BEELDEN VAN DE KERKUIL!
  In het theehuishuis kunt u, via de webcam, de kerkuilen in hun hok bovenin de boerderij bewonderen. Op verzoek zijn ook video beelde van de uilen te zien.
  In mei zullen er weer jonge kerkuilen geboren worden, u kunt ze met een beetje geluk live zien in het theehuis!!! Zie verder onder kerkuilen.


 • MAMMOET IN TUK'S THEEHUIS!
  Expositie van de werkgroep Geologie. De Geologie werkgroep van de natuurvereniging ‘De Noordwesthoek’ (een afdeling van de KNNV)is een vaste exposant in Tuk’s T-huis. De huidige tentoonstelling betreft prachtige restanten van de nabij Steenwijk gevonden mammoet (1987). Zie verder onder tentoonstellingen. • EXPOSITIE VAN DE WERKGROEP ARCHEOLOGIE. Van Steentijd tot Steenwijk..., in vogelvlucht door de tijd. Zie verder onder tentoonstellingen.
  Musket kogels, gevonden in Steenwijk. • DE UITKIJKTOREN op de Woldberg is 30 augustus 2008 officieel geopend . De toren is vrij toegankelijk. Via 131 treden komt u op het plateau van 24 meter hoog (42 meter boven NAP). Bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving (Steenwijkerland, de Woldberg en Havelterberg, De nieuwe brug over de IJssel bij Kampen, de Koperen Hoogte nabij Zwolle, de watertoren in St Jansklooster,.....). De toren is op loopafstand van het theehuis. Zie ook de foto's (hoofdstuk Foto's van T-huis en uitkijktoren).